Upotreba rastavljača ili prekidača

- Jun 30, 2017-

Rastavljač, koji se naziva i prekidač za isključivanje ili prekidač izolatora, koristi se za osiguravanje da je električni krug potpuno isključen iz napona za servis ili održavanje. Takvi se prekidači često nalaze u distribuciji električne energije i industriji , gdje strojevima mora biti uklonjen izvor pokretačke snage za podešavanje ili popravak. Visokonaponski izolacijski prekidači koriste se u električnim podstanicama kako bi se omogućila izolacija uređaja kao što su prekidači , transformatori i dalekovodi za održavanje. Rastavljač obično nije namijenjen za normalno upravljanje krugom, već samo za sigurnosnu izolaciju. Rastavljači se mogu koristiti ručno ili automatski.

图片5.png

Za razliku od prekidača opterećenja i prekidača , rastavljačima nedostaje mehanizam za potiskivanje električnih lukova , što se događa kada električni prekidaju provodnici koji nose veliku struju. Dakle, radi se o uređajima bez opterećenja, koji bi se trebali otvoriti tek nakon što prekida struja neki drugi upravljački uređaj. Sigurnosni propisi uslužnog programa moraju spriječiti svaki pokušaj otvaranja rastavljača dok napaja krug. Standardi u nekim zemljama za sigurnost mogu zahtijevati ili lokalne izolatore motora ili preopterećenja koja se mogu zaključati

Rastavljači imaju odredbe za isključivanje, tako da slučajni rad nije moguć. U visokonaponskim ili složenim sistemima, ove brave mogu biti dio zarobljenog sistema blokiranja kako bi se osigurao pravilan redoslijed rada. U nekim izvedbama, prekidač izolatora ima dodatnu mogućnost uzemljenja izoliranog kruga i na taj način pruža dodatnu sigurnost. Takav raspored primjenjivao bi se na krugove koji međusobno povezuju distribucijske sustave električne energije u kojima moraju biti izolirana oba kraja kruga.


Ako ste zainteresirani, dobrodošli na upit:

Email: emma@zgxgdn.com

WhatsApp / wechat / telefon: 0086 13319220197

Skype: sunnysunny12271